På restaurant med vennerne

Hvert år på denne tid mødes vi med vores venner og tager på et restaurant. Det er blevet en tradition, som vi startede sidste år, og vi er blevet enige om at holde den i live. Vi har ikke nogen specifikke krav til de restauranter vi vælger, men vi foretrækker generelt steder med et godt omdømme. Vi går ikke efter almindelige pizzeriaer eller typiske shawarmaboder.

Sidste år besøgte vi MeMu i Vejle, og det var en fantastisk oplevelse. Atmosfæren var både fin og eksklusiv, og personalet var venligt, professionelt og dygtigt. Det er ikke overraskende, da stedet tidligere fik en Michelinstjerne. Desværre er restauranten nu lukket, men jeg har hørt, at der snart vil opstå noget nyt.

Vores menu var:

  • Letrøget bagt laks med rygeost, syrnet flødesauce med rogn og purløg.
  • Tourte med braiseret okse, trøfelsauce, syltede grøntsager og bitre salater.
  • Farseret skovkylling med fennikel, grønne asparges og Sauce Blanquette med syltet hyldeblomst.
  • Panna Cotta med rabarberkompot koldskålssorbet.
  • Vi blev også præsenteret for en række passende vine til hver ret, men desværre kan jeg ikke huske navnene.

Den sidste weekend gentog vi traditionen. Denne gang besøgte vi Restaurant Vedelsborg, som også ligger centralt i Vejle. Atmosfæren var behagelig, men i modsætning til MeMu var Vedelsborg mere fokuseret på naturligt lys. Maden var virkelig god, selvom den ikke var lige så original og på højde med sidste års oplevelse. Vi var begejstrede for de vine, der blev serveret til hver ret den aften. Alt i alt var det en flot og interessant oplevelse. Selskabet var perfekt (vi elsker at mødes med vores gode venner), og jeg håber, at vi vil fortsætte vores særlige og nyopfundne restauranttradition.

Menuen denne gang bød på:

  • Forret: Hvide asparges, spinat. Vin: 2021 Les Berchets Viognier Vin de Pays d'O
  • Hovedret: Torsk, ramsløg, skalotte, malt. Vin: 2021 Château d'Esclans, The Pale Rose by Sacha Lichine Vin de Pays du Var
  • Hovedret: Kalv, gulerod, timian, honning. Vin: 2019 Tor de Colle Montepulciano d'Ambruzzo Riserva
  • Dessert: Kernemælk, citron, kammerjunker. Vin: Moscato.
  • Sødt: Kaffe med chokoladetrøffel med saltede mandler

Image without description
Torsk, ramsløg, skalotte, malt.

Image without description
Kalv, gulerod, timian, honning

Comments: 0

Comments are closed.