Valg 2007

I morgen er der valg i Danmark og jeg aner ikke hvem jeg skal stemme på. Det er faktisk ikke helt rigtigt; der er et par stærke kandidater jeg kunne finde på at give min stemme. Problem er bare at jeg ikke ved hvem at vælge.

For et par måneder siden var jeg mest venlig overfor Enhedslisten, men med deres seneste “kludren” omkring Asmaa Abdel Hamid og tørklædesagen fik mig at kigge andet sted, selvom jeg synes at partiet har rigtig mange samfunds- og menneskevenlige forslag. Dog er jeg overordentligt imponeret over skarphed og dygtighed af partiets to unge kandidater: Johanne Schmidt-Nielsen og Rune Lund.

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg altid har haft forkærlighed for SF. Partiet har et rigtigt humant partiprogram hvor man sætter mennesket og dets velfærd i centrum. At partiet rummer nogle virkelige sympatiske og dygtige folk som Villy Søvndal, Margrethe Auken, Ole Sohn og Kamal Qureshi.

Og for at gøre forvirring komplet, har jeg også sympati overfor De Radikale og deres nye leder Margrethe Vestager.

Her er en lille opsummering over partiernes politik:

  1. Enhedsliste går ind for velfærd, omfordeling fra de rigeste til de fattigste danskere, Danmark som fredelig konfliktmægler og er imod EU-samarbejde.
  2. SF’s mærkesager: ældreplejen, folkeskolen og klimapolitik.
  3. Radikale: reformer, global udvikling og miljø.

Så hvem skal jeg give min stemme…? Det finder jeg nok ud af i morgen.

Det gode er at jeg slipper for at tænke også om jeg skal stemme på Dansk Folkeparti for hvordan kan man (helt ærligt!) stemme for et parti der har plakater som disse? Tja, nu har jeg lige givet dem reklame, men hvad fanden!

Image without description

Comments: 0

Comments are closed.