The Wall

Den sidste fredag kørte min hustru og jeg til Haderslev hvor Pink Floyd Project holdt en koncert med navnet “The Wall“. Jeg parkerede bilen tæt ved indgangen og så gik vi en længere tur til byen. Jeg var overrasket over byens charmerende gader og cafeer der var propfyldte med mennesker. For et øjeblik følte jeg som om vi var syd for den danske grænse. Efter en fin middag i caféen Kafka, gik vi tilbage til stedet vor koncerten skulle holdes.

Image without description
Haderslev Midtbyen

Kl. 21.30 begyndte koncerten med bandet på Landsstævnestadion og hvilket show?! Jeg har forventet en stor koncert, men nok ikke så mange tilskuere (flere tusinde) og scenen på 500 m² og der sagtens var de ægte Pink Floyd værdig! Musikerne spillede fantastisk, meget tro mod den originale lyd, mens man kunne sige mindst det samme om forsangeren og gæstesangeren, der især har imponeret mig med sin stemme og teatralsk optræden på scenen. Alt i alt, det var en rigtig god koncert med fantastisk lydoplevelse.

For dem der ikke ved så meget om albummet The Wall, her kommer en lille opsummering, taget fra PFP’s webside:

Pink er det traumatiseret efterkrigsbarn, som vokser op alene med sin mor, da faderen har mistet livet i 2. verdenskrig. I et England, som står med det ene ben i mellemkrigsårenes gamle dyder og tressernes frigjorthed, vokser Pink op overbeskyttet men kærlighedsløs, på overfladen tryg men bange indeni. Skolesystemet gør hvad det kan for at holde den frie tænkning og kreativiteten nede, og forladtheden, fremmedgjortheden og en diffus følelse af skam bliver alt sammen omsat til sten i den mur, Pink begynder at bygge op omkring sit følsomme sind. Som voksen bryder Pink igennem som rockstjerne, men han brænder hurtigt ud tynget af forventninger og selvhad. Da presset bliver for stort, mister Pink forstanden og omdanner rockkoncerten til et fascistisk stormøde, hvor Pinks intetanende publikum får det ødelagte menneskes magtmisbrug at føle. Den sidste rest af menneskelighed, der trods alt er et sted i Pink, fører ham i historiens afsluttende del ind i en retssag, hvor mentale vidner, stemmer i Pinks hoved, får den chokerede dommer, som ellers har mest lyst til at gå på lokum af forargelse, til at afsige følgende dom over Pink:
TEAR DOWN THE WALL!

Comments: 0

Comments are closed.