Statistik: Film i 2014

Som allerede skrevet, har jeg set i alt 106 film i det foregående år. Denne notering (og en masse anden slags, fx liste over de byer jeg opholdt mig i løbet af et år) har jeg foretaget i flere år nu.

Jeg plejer at give stjerner til de film jeg ser. De virkeligt dårlige film får en eller to stjerner, middelmådige værker får tre, mens fire og fem stjerner er forbeholdt til de film, som jeg synes er rigtigt gode. Med andre ord, 1 og 2 stjerner er virkelig dårlig, 3 stjerner er lig med kan godt ses, 4 stjerner har min klar anbefaling, mens 5 stjerner er forbeholdt mesterværker.

Image without description
Film jeg så i 2014, delt i genrer.

Jeg har inddelt alle film i syv kategorier/genrer: aktion, drama, thriller, gyser, komedie, dokumentar og sci-fi. Som man kan se i tabellen ovenfor, har jeg mest benyttet mig af 2 og 3 stjerner, som bedømmelsesparametre. Dette må betyde, at over halvdelen (16+38 film) af de film jeg så i 2014, var rigtigt dårlige, da jeg gav hele 54 film enten 1 eller 2 stjerner. Tre stjerner fik ca. en tredje del af alle film på listen. Lad os kigge lidt nærmere på hver en enkel genre.

Thriller
I det foregående år fik jeg kun set syv film. Over halvdelen var faktisk gode. Den bedste var Enemy (2013) med Jake Gyllenhaal.

Image without description
Thrillere

Drama
Jeg har set 32 dramafilm, hvilket er næsten en tredjedel af alle de sete film i 2014. Heraf fik over halvdelen 3 stjerner, mens blot en femtedel kan betegnes som decideret dårlige film, altså de film, som jeg gav enten 1 eller 2 stjerner. Den eneste film i hele listen, Locke (2014), der fik fem stjerner er også en drama. Det er den genre, som jeg umiddelbart er mest begejstret for, i hvert fald, når der uddeles stjerner.

Image without description
Dramafilm

Actionfilm
Jeg har i alt set blot syv actionfilm. 14% (1 film) har fået 1 stjerne, mens hele 72% (5 film) har fået 2 stjerner. Ingen film har fået 4 eller 5 stjerner. Den bedste film i denne kategori var The Purge: Anarchy.

Image without description
Hele 72% af actionfilm fik sølle 2 stjerner.

Komedie
Denne genre producerer åbenbart rigtig mange dårlige film, hvis man skal tro mine bedømmelser. Ud af seksten film fik kun Blue Jasmine fire stjerner, mens blot tre andre film fik tre stjerner. Hele 75% fik 1-2 stjerner.

Image without description

Gyser
Jeg ser ofte gyserfilm med mine venner eller alene, men aldrig med min hustru, da hun ikke kan lide dem. Jeg så i alt 25 gysere sidste år, men kun syv af dem fik tre eller fire stjerner (28%). The Babadook (2014), Insidious: Chapter 2 (2013) og Dead Birds (2004) er anbefalelsesværdige.

Image without description

Sci-fi
Jeg er også en stor tilhænger af denne genre, men desværre er kvalitet også en mangelvare i denne genre, dog er situationen bedre end ved fx komedier eller gysere. Ud af sytten film fik otte film enten tre eller 4 stjerner (i alt 47%). De bedste sci-fi film sidste år var Interstellar (2014), Predestination (2014) og Mr. Nobody (2009).

Image without description

Dokumentarer
Normalt ser jeg langt flere dokumentarer om året, men denne gang er der kun blevet til tre.

Konklusion
Lidt over halvdelen af alle film (51%) var decideret dårlige film (1-2 stjerner). Det er alt for mange. Der er kun en film (Locke), der fik fem stjerner. Jeg må prøve at se lidt flere film, der vil få mellem tre og fem stjerner.

Image without description

Comments: 0

Comments are closed.