Om

Jeg kom til denne verden på et meget turbulent tidspunkt – det var en destruktiv, men også en sympatisk psykodelisk periode. Krigen i Vietnam var lige ved at gå i annalerne, Viking 1 landede på Mars og Tjekkoslovakiet vandt 5-3 over Vesttyskland ved EM i fodbold.

Jeg er født i Bosanski Šamac, en lille by i det nordlige Bosnien. Pga. invasion af mit land, blev jeg nødt til at forlade Bosnien og i dag bor jeg i Vejle.

Mine interesser spænder meget vidt: litteratur, historie, filosofi, film, kunst, gastronomi og fodbold. Jeg er i dag først og fremmest far, men også forfatter, digter, historiker, livsnyder og meget mere der ender på -r.

Litteratur
Jeg har en stor respekt for følgende forfattere: Fernando Savater, Fjodor M. Dostojevskij, Ivo Andrić, Lord Byron, Musa Ćazim Ćatić, Meša Selimović, Erich Fromm, Haruki Murakami og mange flere. Se evt. listen af bøger jeg har læst.

Film
Jeg er stor filmelsker. Mine yndlingsfilm pt. er: Spejlet (Zerkalo), The Thin Read Line, The New World, Big Lebowski, Annie Hall, Amelie, American Beauty, Match Point, What Dreams May Come og A Separation. Som man kan se på listen, er jeg stor fan af indie og europæiske film. Se også min filmliste og deres karakterer.

Musik
Jeg lytter hovedsageligt til progressive metal og bands som Dream TheaterPain Of Salvation, Opeth, Beardfish, Zero Hour, men også fx Danjal, Bach, Mozart og Beethoven.

Om livet
Jeg er ikke en af dem, som mener, at vores eksistens er ren tilfældighed. Tværtimod. Jeg tror, at vi fødes for at opnå visse mål i livet. Pt. lyder min credo således: KÆRLIGHED, VIDEN og RESPEKT.

Tilfældig fakta

  • Jeg er gift og har to vidunderlige snefnug.
  • Jeg udgav min første bog i 2006 -digtesamling Pathétique.
  • Min novellesamling Sjene izgubljenog vremena blev udgivet i 2011.
  • Jeg afskyr den agressive nationalisme og konformisme.
  • Jeg nyder at se film, som jeg af og til giver karakter fra 1 til 10.
  • Jeg elsker at læse bøger.
  • Kan godt lige biler uden de store dikkedarer og computer-stuff. Jeg savner virkelig min gamle Škoda Favorit fra 1994!