Lego Family Days

I dag har vi været i Billund. Lego har holdt det årlige “Lego Family Days”. Medarbejdernes familier havde en fantastisk chance for at lære Lego indefra, dvs. se virksomhedens faciliteter, produktionsfabriker, se Legos produkter gennem tider og meget mere. Desuden var Lego gavmild i dag, så vores lille familie fik hele 3 gaver med Legos produkter og en meget fin lille frokost i en af virksomhedens kantiner.

Vi så kæmpe haller med produktion (ja, vi så også robotter der knokler løs!) med uendelige gange og vi så Lego Idehus, en slags Lego museum, hvor man kan se firmaets produkter gennem tider. Det var meget spændende fordi man kunne se hvordan Legos produkter har udviklet sig fra trælegetøj, over de mest kendte legoklodser til mere avancerede legetøj som Technics, Minestorms osv.

Efter vores rundtur, som foregik over hele Billund, sagde Amra at vi skal køre til endnu en bygning. Det var Lego Shop som servicerer Legos medarbejdere. Hun købte en gave til mig – jeg skulle selv vælge, så det blev til en Technic Cherry Picker (8292), en lastbil med kran.

Det var en rigtig fin dag hvor jeg lærte en del mere om Legos produktion og virksomheden generelt. Her er lidt Lego fakta:

  • Mellembygningen på produktionen er 480 meter lang.
  • Der er 843 støbemaskiner i produktionen.
  • Der er støbes 6500 aktive LEGO elementer i produktionen der indgår i virksomhedens 350 færdige produkter på markedet.
  • Der produceres 19 milliarder elementer om året i Billund produktionen.
  • Der er ca 8000 Lego medarbejder verden over, heraf ca. 2600 i Billund.

Image without description

Comments: 0

Comments are closed.