Kobo Clara 2E

Efter mere end tolv år med den trofaste Kindle, som bare ville ikke vågne igen (og jeg har prøvet forskellige tricks - uden held), var der endelig tid til at finde en ny læseven. Da Amazon er ret aggressiv med reklamer på de nye Kindle-versioner, har jeg været på udkig på en ny e-bogslæser. Jeg kiggede på forskellige e-bogslæsere, nogle var billigere, andre dyrere, men det blev Kobo Clara 2E, da jeg læste nogle positive anmeldelser.

Kobo Clara 2E
E-bogslæser Kobo Clara 2E

Jeg har ikke brugt den særlig meget, men jeg kan se, at Kobos skærm er meget bedre end min gamle Kindles skærm. Med Kobo får man altså 300 dpi, hvilket gør teksten helt skarp. Da mit syn ikke er som det har været, synes jeg faktisk, at det er lidt nemmere at læse på Kobos skærm end i den fysiske bog. Men det må jeg altså kigge lidt nærmere på i kommende dage.

Kobos skærm er fremragende
Læsbarheden på Kobos skærm er formidabel.

Jeg har rigtig mange mine egne e-bøger, så dem skal jeg nok konvertere hvis nødvendigt ved hjælp af Calibre, som er en fremragende e-bogsmanager. Jeg har indtil videre overført nogle bøger af Haruki Murakami, Cormac McCarthy, Dostojevskij, Christopher Hitchens, Paul Auster, Eric Hobsbawm og andre. Dem jeg har kigget på, er meget letlæsbare og jeg glæder mig at bruge mit nye læsetøj.

Jeg skal også nævne, at min computer med Debian som operativsystem kunne straks genkende Kobo'en og jeg kunne uden problemer overføre filerne til e-bogslæseren.

Her kan man se forskel på skærmopløsning på de to e-bogslæsere.

Image without description
Kobo Clara 2E (til venstre), Kindle 3 (til højre).

Min gamle Kindle 3 Keyboard var ikke særlig stor, men Kobo er endnu mindre takket være den manglende keyboard som min Kindle havde. Skærmstørrelsen er dog den samme på begge læsere.

Kobo og Kindle
Forskellige størrelser.

Nu glæder jeg mig, at jeg igen kan læse bøger fx på ferie og i mørke, hvilket jeg ikke længere kan gøre med fysiske bøger. Jeg skal dog sige, at jeg allerhelst læser den rigtige bog. Jeg håber dog, at Kobo kan dog hjælpe mig med at læse endnu mere i de perioder, hvor det kan være lidt udfordrende at læse almindelige bøger.

Kobo Clara 2E
Kobo Clara 2E

Specifikationer:
Processor: 1 GHz, Lagerplads: 16 GB, Skærmstørrelse: 6", Opløsning: 1448 x 1072 pixels
Batteritid: 3-4 uger, Tilslutninger: USB-C, Mål: 11,2 x 15,9 x 0,86 cm, Vægt: 171 g
Netværk: Wi-Fi 4, Pris: 1099 kroner.

Comments: 0

Comments are closed.