Itching Scratching Film Festival 2015

Den tredje Itching Scratching Film Festival i Aarhus er netop afsluttet og jeg må indrømme, at det var også den bedste indtil videre. Jeg har bidraget til festivalen ved at være Selective Director under udvælgelsen af årets film. Desuden har jeg været moderator under festivalets såkaldt Q&A, altså interview og diskussionen med den anerkendte bosniske instruktør Namik Kabil.

Som sagt, en udmærket festival, hvor det aarhusianske publikum fik en fantastisk mulighed for at stifte bekendskab med de nyere filmværker fra Danmark og Bosnien.

Mine personlige favoritter var Sømand (2014), Skrå brædder (2013), Rudnik (Kulmine, 2012), Rob (Slave, 2013).

Sømand er instrueret af Gabriel Tzafka. Kortfilmen fortæller en delikat historie om den fortabte kærlighed, og sender budskabet om at gribe chancen i livet, når den byder sig.

Skrå brædder er instrueret af Anton Breum er en film om jalousi, kærlighed og utroskab, hvor næsten det hele foregår på teaterscenen. En meget fin samspil mellem de to hovedkarakterer Lena og Axel. Filmen kan ses på Ekkos webside.

Image without description

Rudnik er en observerende dokumentar instrueret af Ines Tanović, der også sidste år var repræsenteret ved Itching Scratching Film Festival. Filmen giver tilskuerne en fantastisk indblik i hvordan det er at arbejde i en mine i det centrale Bosnien. Det er en unik rejse i minen, hvor minearbejdere er reduceret til nogle identitetløse væsner, der knokler i Jordens indre.

Rob er en chokerende historie om en mand, der mister næsten alt i sit liv. En barsk historie om døden, den personlige integritet og ikke mindst korruption i en ikke.

Inside instrueret af Namik Kabil fortæller en historie om den dybe sår i det bosniske samfund – folkemordet i Srebrenica, begået af den serbiske hær mod bosniere.

Comments: 0

Comments are closed.