Gamle danske plakater

Jeg fandt en webside med gamle plakater fra næsten hele verden, så jeg blev lidt nysgerrig og søgte under “skandinaviske plakater”. Her lå en lille men ikke helt uinteressant samling. Her er nogle som jeg kunne lide:

Image without description
*“Storstrømsbroen” af Aage Rasmussen, 1937. *

Plakaten er lavet i 1937 da broen blev indviet. Jeg kan lide denne plakat fordi mørke farver er dominerende, men også fordi der er disse lyse skyer i toppen som skaber kontrasten. Der er noget futuristisk over den med klare og lige linjer. Og den tyske tekst i bunden gør plakaten ikke grimmere. 🙂

Image without description
“Dansk Lufttransport” af Axel Nygård, ca. 1930.

Denne plakat er interessant fordi denne plakat for mig repræsenterer “det gamle Danmark”. Der er solen, den danske sommer, marker, køer og landsbylivet. Jeg tror at en aktuel politisk parti og dets marketingafdeling finder den daglige inspiration i plakater fra denne tid og lang op i 1950’erne.

Image without description
“DSB” af Aage Rasmussen, 1937.

En meget interessant plakat efter min mening. Hastighedsindikator er virkelig minimalistisk (godt) lavet, som har en meget effektiv virkning, endnu mere forstærket af banens linjer. Jeg elsker kombinationen af mørkeblå og brun farve.

Comments: 0

Comments are closed.