Dino F. Avdibegović

Folketingsvalg 2022

Categories: [personal], [dansk]

I dag er der Folketingsvalg og jeg synes, at det altid er en særlig dag, hvor man, som en borger, får lov til at give sin stemme på den mest demokratiske vis. Men denne gang er valget ekstraspecielt for mig, og det er fordi min ældste datter skal stemme for første gang i hendes liv. Jeg er særlig stolt fordi hun har faktisk vist en stor interesse for valget. Vi har haft diskussioner om forskellige politiske partier og deres holdninger til adskillige emner som økonomi, skat, indvandrere og flygtninge, klima og miljø. Jeg har været meget påpasselig med ikke at influere hendes holdninger for meget, men det er nok svært som forælder. En anden grund til tilbageholdenheden har været, at jeg selv er gevaldigt i tvivl, hvilket parti skulle have min stemme, da jeg synes, at færreste partier tør at have klare meninger om flere emner. Derfor ligner mange hinanden på mange punkter.

Men tilbage til dagen i dag. I forbindelse med valget, har min datter modtaget et brev fra Folketinget selv, som indeholdt en flot og stærkt stiliseret Grundlovsbog, som indeholdt flotte illustrationer (man må sige, at den er tilpasset målgruppen!) og forklaringer til enhver paragraf i den danske grundlov.

Mange lande, inklusive mit gamle hjemland Bosnien, kan lære meget fra Danmark, hvordan man inkluderer unge mennesker i den demokratiske process. Jeg er både stolt over det faktum, at jeg kan få lov at deltage i den proces og at jeg kan ovenikøbet gøre det sammen med min datter.

grundlov1 grundlov2 grundlov3 grundlov4