Hele Danmarks Ghita

Det er længe siden jeg har hørt noget så opløftende og interessant som det radiointerview fra Radio23syv med skuespilleren Ghita Nørby, hvor hun (med rette) udtrykker sin store utilfredshed med journalisten Iben Maria Zeuthens måde at stille (“idiotiske”) spørgsmål. Det hele startede med, at Ghita egentlig blev irriteret over journalistens overdimensionerede lydudstyr, men meget hurtigt går det over til ad hominem-angreb, hvor Ghita Nørby på en underholdende, en særdeles skarp, men også retfærdig vis gør opmærksom på konstante banale spørgsmål, der kommer fra journalisten.
Kunne Ghita Nørby være en lille smule mere diplomatisk i sin tone? Ja, det kunne hun. Kunne Ghita Nørby være mindre aggressiv i sin omtale af journalistens personlige karakteristikker? Ja, helt klart. Men hun har samtidigt gjort opmærksom på, hvad der egentlig er galt i nutidens samtale mellem mennesker – og det er den automatiske selvhøjtidelighed og manglende forståelse (der udmunder i for lidt respekt) af andre menneskers position i livet og manglende fornemmelse af andres livshistorie. Det hele bliver hurtigt for banalt, for trivielt – ja, idiotisk, som Ghita Nørby så rigtigt påpeger i det forfejlede og ret underholdende interview med Iben Maria Zeuthen.

Danish design

Hvis dette ur fra Obaku repræsenterer dansk design, når det er allerbedst, så burde man afskaffe “Danish design” i det hele taget. Uinspirerende, uoriginalt og grimt. Og sælges det med henvisning til asiatiske zen-filosofi og andet markedsføringsbullshit. Men det er bare min mening.
Stay away from me, siger jeg bare.

image

Grim

Min datter til mig: “Du ligner en lille dreng, der er grim”. 😂🤩

Kim Larsen og Space Babyen

Jeg viste faktisk ikke, at den for nyligt afdøde Kim Larsens var en kæmpe fan af Kubrick’s film Rumrejsen år 2001 (1968). På Ekkos webside fortaler han med megen omtanke om sit forhold til filmen.

 

Karlstrup Kalkgrav

image

Nej, dette er ikke Middelhavet, dette er Karlstrup Kalkgrav, lidt udenfor Storkøbenhavn. Tak til Hana for at finde frem til denne, for mig, ukendte perle.