The Burger Joint

burgerjoint1a

Af en eller anden grund er det åbenbart en svær kunst at mestre at lave en god og gedigen burger. Det er kun få steder, hvor jeg virkelig har haft en god burgeroplevelse. Indtil videre er det lykkedes mig at spise en god hamburger kun i Krakow (Bagel Mama), og nu også i Aarhus, nærmere betegnet The Burger Joint, som ligger godt og bekvemt i Åboulevarden i den centrale del af byen.

Jeg har egentlig opdaget restauranten en kold novemberaften sidste år, og dengang bestilte jeg – hvad ellers når man er en sulten bosnisk dansker – en portion bosniske ćevapi (så originalt kaldt på dansk for balkanruller).

Restauranten fokuserer på at lave højkvalitets burgere med hjemmelavede boller, relishes og lemonader. Det var egentlig mening at bestille bosniske ćevapi, men de var udsolgt, så jeg endte med at bestilte, på anbefaling af restaurantens ejer, en mexicansk burger. Den indeholdt en sprød fiberbolle, bøff med ost og relish, aioli og kartoffelbåde.

Bøffen var lavet af “ungkvæg”, som havde en perfekt konsistens og vidunderlig, autentisk grillsmag. Burgeren indeholdt desuden lagret cheddar, aioli (hvidløgsmayo), stærk salsa (gule og røde tomater samt grøn peber). Normalt kommer burgeren med stegt bacon, men det har jeg altså valgt fra.

Selve bøffen smagte, som sagt, rigtig godt, og den havde en lige tilpas smag af grill – netop som en bøff skal have. Selv hvis man ikke var sulten, ville man have lyst til at sætte tænderne i sådan en lækker fætter uanset tidspunktet på døgnet.

Burgeren kom med hjemmelavede kartoffelbåde med skind på. De var smurt i noget olie, og de smagte rigtig godt, især da de kombineredes med à la royal tilbehør: den bosniske kajmak (fed smørreost), som er vist skabt af selve guder i deres sjælden hengivenhed til mennesker.

Det var simpelthen en fantastisk oplevelse at spise mexicansk burger ved The Burger Joint, og der kan simpelthen ikke sættes en finger på hverken smag eller konsistens af den bestilte mad. Desuden drak jeg en hjemmelavet saftevand med enebær (billedet nederst til venstre). Man skal lige først vænne sig til smagen, hvis man ikke fik den før, men dog var saften behagelig og opfriskende (som ellers er hovedformål med bosniske lemonade-drikke). Som det kan ses på billedet nederst til højre, fik min hustru Amra en lige så god bosnisk burger med ajvar som relish, kartofler og en klassisk lemonade (med citron).

Til sidst kan jeg kun sige, at hvis man er til burgere og en gedigen kulinarisk kødoplevelse, skal man besøge The Burger Joint og prøve deres burgere og/eller bosniske ćevapi, for det er burger-stedet i Aarhus. Og husk, for guds skyld, at bestille den bosniske kajmak som tilbehør uanset hvad du bestiller. For jeg ved, at jeg skal, når jeg besøget stedet for tredje gang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *