Påske i Lütjenburg

Jeg kan roligt sige, at min familie og jeg har efterhånden skabt en fin tradition, og det er nemlig en familierejse til Tyskland hver påske. Dette år har vi fundet et rigtigt godt hotel, der befinder sig i en rolig lille by Lütjenburg. På vej ned til Lütjenburg stoppede vi i Flensburg og besøgte midtbyen og gågaden.
Især børnene var glade for vores hotel, da vi boede i hotellets suite, hvor der var masser plads til indendørsleg. Desuden benyttede vi flittigt hotellets swimmingpool, flere gange dagligt. Når vi ikke badede på hotellet, gik vi ture i byen, hvor vi ofte spiste is og kager, og drak cappuccino. Vi besøgte  også stranden ved Hohwacht, der kun var 6 km væk fra vores hotel. Det var dejligt at opleve den friske østersøvind på vores kinder og samtidigt samle på muslingeskaller.

En dag besøgte vi Kiel, hvor vi især opfyldte Amras ønske om at spise tyske fisch und chips. :)

På vej hjem til Danmark, stoppede vi i byen Plön, som vi besøgte i 2008. Det er en rigtigt fin og charmerende lille by, der befinder sig ved en stor sø. Desuden har den et pragtfuldt slot, bygget i 1633, der husede Holsteins fyrster. Bl.a. opholdt den danske konge Frederik VIII sig i længere periode på slottet.

VI har altid nydt vores rejser til Tyskland, hvor vi næsten udelukkende møder smilende og imødekommende mennesker. Desuden har Tyskland rigtigt meget at tilbyde både i dets byer og natur. Vi vil i hvert fald forsøge at fortsætte med vores påsketradition fremover.

Itching Scratching Film Festival 2015

Den tredje Itching Scratching Film Festival i Aarhus er netop afsluttet og jeg må indrømme, at det var også den bedste indtil videre. Jeg har bidraget til festivalen ved at være Selective Director under udvælgelsen af årets film. Desuden har jeg været moderator under festivalets såkaldt Q&A, altså interview og diskussionen med den anerkendte bosniske instruktør Namik Kabil.

Som sagt, en udmærket festival, hvor det aarhusianske publikum fik en fantastisk mulighed for at stifte bekendskab med de nyere filmværker fra Danmark og Bosnien.

Mine personlige favoritter var Sømand (2014), Skrå brædder (2013),  Rudnik (Kulmine, 2012), Rob (Slave, 2013).

Sømand er instrueret af Gabriel Tzafka. Kortfilmen fortæller en delikat historie om den fortabte kærlighed, og sender budskabet om at gribe chancen i livet, når den byder sig.

Skrå brædder er instrueret af Anton Breum er en film om jalousi, kærlighed og utroskab, hvor næsten det hele foregår på teaterscenen. En meget fin samspil mellem de to hovedkarakterer Lena og Axel. Filmen kan ses på Ekkos webside.
7zaPZUz

Rudnik er en observerende dokumentar instrueret af Ines Tanović, der også sidste år var repræsenteret ved Itching Scratching Film Festival. Filmen giver tilskuerne en fantastisk indblik i hvordan det er at arbejde i en mine i det centrale Bosnien. Det er en unik rejse i minen, hvor minearbejdere er reduceret til  nogle identitetløse væsner, der knokler i Jordens indre.

Rob er en chokerende historie om en mand, der mister næsten alt i sit liv. En barsk historie om døden, den personlige integritet og ikke mindst korruption i en ikke.

Inside instrueret af Namik Kabil fortæller en historie om den dybe sår i det bosniske samfund – folkemordet i Srebrenica, begået af den serbiske hær mod bosniere.